Tomatsoppa MADE IN NÄRPES
Av övermogna tomater gör du den bästa tomatsoppan. Soppan kan serveras som förrätt eller varmrätt.

1kg | Mogna inhemska tomater |
5dl | Vatten |
1kpl | Gul lök |
2kpl | Vitlöksklyftor |
1kpl | Grönsaksbuljong tärning |
2rkl | Tomatpuré |
2rkl | Socker |
1tl | Salt |
10kpl | Färsk basilika (bladen) |
0,5tl | Mald svartpeppar |
0,5tl | Cayennepeppar |
Redning: | |
1dl | Grädde |
0,5dl | Vatten |
1,5rkl | Majsstärkelse |
- Tomaterna rekommenderas vara riktigt mogna, nästa övermogna för att ge bästa möjliga smak och färg till soppan.
- Skålla tomaterna, sätt en kastrull på spisen med rikligt med vatten. Skär ett kryss i tomaten. Sänk ner dem ca 10 sekunder i det heta vattnet, plocka genast upp dem och sätt dem i kallt vatten då skalet ser ut att lossna.
- Hacka löken samt vitlöken, fräs lökblandningen i lite olja i en kastrull.
- Tillsätt de skalade och kluvna tomaterna i kastrullen tillsammans med alla andra ingredienser förutom redningen.
- Mixa med en stavmixer så att du får soppan att bli slät och fin.
- Låt koka i 30 minuter.
- Blanda redningen. Tillsätt den under omrörning. Låt koka upp.
- Servera med fetaostsmulor och ett gott bröd till.