Tomatsoppa MADE IN NÄRPES

Av övermogna tomater gör du den bästa tomatsoppan. Soppan kan serveras som förrätt eller varmrätt.
(2882)
Tulosta
1kgMogna inhemska tomater
5dlVatten
1kplGul lök
2kplVitlöksklyftor
1kplGrönsaksbuljong tärning
2rklTomatpuré
2rklSocker
1tlSalt
10kplFärsk basilika (bladen)
0,5tlMald svartpeppar
0,5tlCayennepeppar
Redning:
1dlGrädde
0,5dlVatten
1,5rklMajsstärkelse
  1. Tomaterna rekommenderas vara riktigt mogna, nästa övermogna för att ge bästa möjliga smak och färg till soppan.
  2. Skålla tomaterna, sätt en kastrull på spisen med rikligt med vatten. Skär ett kryss i tomaten. Sänk ner dem ca 10 sekunder i det heta vattnet, plocka genast upp dem och sätt dem i kallt vatten då skalet ser ut att lossna.
  3. Hacka löken samt vitlöken, fräs lökblandningen i lite olja i en kastrull.
  4. Tillsätt de skalade och kluvna tomaterna i kastrullen tillsammans med alla andra ingredienser förutom redningen.
  5. Mixa med en stavmixer så att du får soppan att bli slät och fin.
  6. Låt koka i 30 minuter.
  7. Blanda redningen. Tillsätt den under omrörning. Låt koka upp.
  8. Servera med fetaostsmulor och ett gott bröd till.
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf