Chili-Ingefärssås

Chili-Ingefärssåsen är ypperlig som bordskrydda, men kom ihåg att förvara den i kylskåp! Låt smaken mogna i 3 veckor före användning.
(654)
Tulosta
750grödamognade tomater
1kplpaprika
2kplgula lökar
2rklfärsk riven ingefära
2kplröda chilifrukter
1dlvitvinsvinäger
0,5dlströsocker
1tlsalt
0,5tlkrossad svartpeppar
  1. Skölj tomaterna, kärna ur paprikan och chilin, skala löken, dela allt i små bitar.
  2. Skala ingefäran och riv den. Tillsätt ingredienserna i en matberedare.
  3. Mixa massan slät.
  4. Lägg över i en kastrull och tillsätt vinäger, socker, salt och peppar.
  5. Låt koka i ca 20 minuter, mixa massan slät med en stavmixer ifall den inte är helt slät.
  6. Häll upp i väl rengjorda glasflaskor. Förvara i kylskåp.
  7. Låt Chili-Ingefärssåsen mogna i kylskåp i ca tre veckor.
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf