Tomatsoppa à la PAMPAS
Upptäck denna smakrika och krämiga tomatsoppa – perfekt för kalla dagar! Med saftiga Närpes Grönsakers tomater, paprika och en touch av BBQ-sås får du en fyllig soppa som värmer inifrån. Enkel att laga och ännu godare med en smulad fetaost på toppen. Perfekt som vardagsmiddag eller lyxig förrätt!

Ingredienser
| 1kg | Närpes Grönsakers tomater |
| 2st | Närpes Grönsakers röda paprikor |
| 2st | mindre gula lökar |
| 1st | mindre vitlök |
| 1st | färsk chili |
| olivolja | |
| torkad oregano | |
| salt | |
| peppar | |
| 4msk | tomatpuré |
| basilika | |
| 2msk | BBQ sås |
| 1st | grönsaksbuljong |
| 1burk | Creme Fraiche |
| 1dl | vispgrädd |
| 1dl | vatten |
Portioner
Kategorier
| Maträtt | Soppor Förrätter |
| Säsong | Vardagsmat |
| Svårighetsgrad | Snabbt och enkelt |
| Tillagningssätt | Kan göras på förhand |
Gör så här:
- Skär tomater i klyftor, paprika, chili (använd inte kärnorna och hela chilin om du inte gillar starkt, alternativt använd torkad chiliflakes enligt smak) och lök i bitar.
- Skär toppen av vitlöken (lämna skalet på) lägg allt på en plåt ringla över olivolja, krydda med salt och torkad oregano. Rosta i ugnen 200 grader i ca 30-40 min.
- Hetta upp en kastrull ringla i lite olivolja och stek tomatpurén 30 sec-1 min rör om, häll över 2 dl vatten lägg i en grönsaksbuljongtärning, låt koka upp.
- Häll sedan över allt från ugnsplåten i kastrullen, tillsätt basilika och bbq såsen.
- Mixa allt med stavmixer.
- Blanda i Creme Fraiche och vispgrädden, salta och peppra enligt smak.
- Koka upp och servera.
- Tips 1: smula över en krämig fetaost för en ännu smakligare soppa. Servera med gott bröd.
- Tips 2: För vegansk version, ersätt mjölkprodukterna till oddlygood dream fraiche och oddlygood cooking oat.







