Kyckling-kokosgryta
En underbart mjuk och lagom het kyckling-kokosgryta passar perfekt till de kalla höstkvällarna. Du kan själv justera hettan med hjälp av mängden chili.

Ingredienser
| 0,5st | Purjo |
| 1st | Närpes Chili |
| 1st | Kinakål (liten) |
| 2st | Närpes spetspaprika |
| 1kruka | Koriander |
| 400g | Naturella kyklingfilér |
| 1st | Lime |
| 1tsk | Salt |
| 2tsk | Curry |
| 400ml | Kokosmjölk |
Portioner
Kategorier
| Säsong | Sommar Vardagsmat |
| Svårighetsgrad | Enkelt |
| Tillagningssätt | Kan göras på förhand Ugn |
Gör så här:
- Värm ugnen till 200 grader och ta fram en ugnsform eller gryta.
- Tvätta purjolöken, chilin, kinakålen och paprikan noggrant och ta bort fröna från chilin om du vill.
- Hacka purjolök, kinakål och paprika i stora bitar och chili och koriander i små bitar. Överför alla hackade grönsaker till ugnsformen.
- Skär kycklingen i önskad storlek - ju större bitar desto längre tid tar det att grytan skall bli färdig.
- Överför kycklingbitarna till formen/grytan och tillsätt även alla resterande ingredienser; limejuice, salt, curry och kokosmjölk.
- Blanda ihop ingredienserna och om du inte använder en gryta med lock, lägg folie eller bakplåtspapper ovanpå som lock.
- Sätt in kyckling-kokosgrytan i ugnen, i cirka 20 minuter. Tiden varierar beroende på ugnen och på storleken på formarna, så se till att kycklingen är klar genom att halvera en kycklingbit.
- Smaka av och tillsätt salt om det behövs.
- Jag rekommenderar att du avnjuter denna läckra kyckling-kokosgryta med ris eller risnudlar.
- Recept: Emili Kumpuniemi







