Kyckling-kokosgryta

En underbart mjuk och lagom het kyckling-kokosgryta passar perfekt till de kalla höstkvällarna. Du kan själv justera hettan med hjälp av mängden chili.
(4954)
Tulosta
0,5kplPurjo
1kplNärpes Chili
1kplKinakål (liten)
2kplNärpes spetspaprika
1ruukkuKoriander
400gNaturella kyklingfilér
1kplLime
1tlSalt
2tlCurry
400mlKokosmjölk
  1. Värm ugnen till 200 grader och ta fram en ugnsform eller gryta.
  2. Tvätta purjolöken, chilin, kinakålen och paprikan noggrant och ta bort fröna från chilin om du vill.
  3. Hacka purjolök, kinakål och paprika i stora bitar och chili och koriander i små bitar. Överför alla hackade grönsaker till ugnsformen.
  4. Skär kycklingen i önskad storlek - ju större bitar desto längre tid tar det att grytan skall bli färdig.
  5. Överför kycklingbitarna till formen/grytan och tillsätt även alla resterande ingredienser; limejuice, salt, curry och kokosmjölk.
  6. Blanda ihop ingredienserna och om du inte använder en gryta med lock, lägg folie eller bakplåtspapper ovanpå som lock.
  7. Sätt in kyckling-kokosgrytan i ugnen, i cirka 20 minuter. Tiden varierar beroende på ugnen och på storleken på formarna, så se till att kycklingen är klar genom att halvera en kycklingbit.
  8. Smaka av och tillsätt salt om det behövs.
  9. Jag rekommenderar att du avnjuter denna läckra kyckling-kokosgryta med ris eller risnudlar.
  10. Recept: Emili Kumpuniemi
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf