Vitlöksgurka

En av favoritinläggningarna är vitlöksgurkorna, de är lätta att göra och man får njuta av dem länge.
(0)
Tulosta
1kgfrilandsgurkor
250gullök
6kplvitlöksklyftor
2kpldillknippor
Kryddlag:
8dlvatten
2dlsocker
1rklsalt
1rklsenapsfrön
2dlspritättika
  1. Tvätta gurkorna omsorgsfullt. Skär dem i så tunna skivor som möjligt med kniv. Skiva också de skalade lökarna och vitlöksklyftorna. Finhacka dillen – också stjälkarna.
  2. Hetta upp diskade glasburkar i 100-110 grader varm ugn ca 15 minuter och koka locken i vatten (desinficering).
  3. Mät upp vatten, socker, salt och senapsfrön i en stålkastrull. Koka upp lagen. Häll i ättikan och låt alltsammans koka upp.
  4. Lägg skivad gurka, lök, vitlök och dill i lager i burkarna. Häll sedan på den heta kryddlagen.
  5. Stäng locken genast. Låt burkarna kallna.
  6. Förvara dem i kylskåpstemperatur.
  7. Gurkorna är klara att äta efter 2–3 veckor.
Kasvisreseptit.fi
:Kasvisreseptit.fi
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)