San Marzano pastasås
San Marzano tomaten är den bästa tomaten för varma rätter, så till den här pastasåsen är den helt perfekt.
![](https://images.ctfassets.net/4l94cdu8i7xu/2PVMtj3vSOZr2ba6G4ogqf/7c9a662eb0ca0c0174ef0862498dacc6/san_marzano_pastakastike.jpg?w=1400&h=800&q=75&fit=fill)
4kpl | San Marzano tomater |
2kpl | vitlöksklyftor |
0,5dl | olivolja |
1tl | harissa kryddpasta |
0,5dl | tomatpuré |
1rkl | vitvinsvinäger |
1rkl | honung |
1dl | vatten |
1tl | salt |
250 | spagetti |
Till servering: | |
färsk basilika | |
parmesanost |
- Skär tomaterna i små tärningar. Skala lök och vitlök, finhacka.
- Fräs dem i stekpannan i het olivolja blanda i harissa, tomatpuré, vitvinsvinäger och honung.
- Häll på vatten och låt puttra 6-7 minuter, tills såsen tjocknat.
- Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen, blanda såsen och pastan i stekpannan.
- Servera med färsk basilika och hyvlad parmesanost.