San Marzano pastasås

San Marzano tomaten är den bästa tomaten för varma rätter, så till den här pastasåsen är den helt perfekt.
(1751)
Tulosta
4kplSan Marzano tomater
2kplvitlöksklyftor
0,5dlolivolja
1tlharissa kryddpasta
0,5dltomatpuré
1rklvitvinsvinäger
1rklhonung
1dlvatten
1tlsalt
250spagetti
Till servering:
färsk basilika
parmesanost
  1. Skär tomaterna i små tärningar. Skala lök och vitlök, finhacka.
  2. Fräs dem i stekpannan i het olivolja blanda i harissa, tomatpuré, vitvinsvinäger och honung.
  3. Häll på vatten och låt puttra 6-7 minuter, tills såsen tjocknat.
  4. Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen, blanda såsen och pastan i stekpannan.
  5. Servera med färsk basilika och hyvlad parmesanost.
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf