HANDELSTRÄDGÅRD STRAND

Joakim och Pia Strand har en växthusareal på 12031 m2 i Pjelax. De odlar tomater, pärltomater, körsbärstomater, paprika och några olika sorter av Chili.
: 12031 m2
: 12031 m2
: 19
: 19
: 2
: 2
: GLOBALG.A.P. & GRASP
: GLOBALG.A.P. & GRASP
  • :HANDELSTRÄDGÅRD STRAND
  • :Pjelax, Närpes
  • :Tomat, paprika, pärltomat orange, körsbärstomat och pärltomat röd
  • :34, 36, 37, 38,
  • :Torv och flis
  • :Biologisk bekämpning. Ca 70 % av bevattningsvattnet från brunn och ytvatten.
  • :GLOBALG.A.P. & GRASP

Joakim jobbade tidigare som sjukskötare före han började med växthus, men arbetade i växthusen vid sidan om i fem år före han tog över det krävande jobbet. Odlingsträdgårdsmästare genom vuxenutbildning är Joakim även utbildad till.

2005 skedde ett generationsskifte när Joakim tog över efter Handelsträdgård Sörhannus (Bengt). Joakim har varit medlem i Andelslaget Närpes Grönsaker sedan generationsskiftet. Utöver sig själv och frun så har han fem heltidsanställda. På sommaren tar han även in extra sommarjobbare när de anställda har semester.

Joakim håller hög nivå på miljö- och hygienaspekterna, så redan när han planterar använder han biologisk bekämpning som han sedan fyller på vartefter det behövs och humlorna sköter effektivt om pollinering. Hans anställda har kläder som är avsedda för att användas i växthusen och desinficeringsmedel används alltid före man går in och när man går ut ur växthusen. Systemet med en Stop skylt på dörren och tel. nummer under menar han fungerar bra.

Största delen av fritiden går åt att passa de fyra barnen (-95, -97, -01, -05) med sina hobbyer. Men han hinner även själv med lite jakt, fiske och motionshockey.

360 image
Besök Joakim och Pias växthus
https://360.narpesgronsaker.fi/panorama?panoramaId=62&location=16&lang=sv&hotspot=External link
Dela sidan
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaSkriv ut eller ladda ner pdf