LILLANDTS GRÖNSAKER AB

Christer Lillandt har varit medlem i Andelslaget Närpes Grönsaker sedan 2006. Han anslöt sig samma år som han blev den tredje generationen att ta över växthusen efter sin far Kurt, som också var medlem i andelslaget.
: 12290 m2
: 12290 m2
: 17
: 17
: 3
: 3
: GLOBALG.A.P. & GRASP
: GLOBALG.A.P. & GRASP
  • :LILLANDTS GRÖNSAKER AB
  • :Pjelax, Närpes
  • :Bönor, pärltomat röd och pärltomat orange
  • :6, 16, 26, 76, 106,
  • :-65, -97, -82, -88, -07
  • :Flis
  • :Biologisk bekämpning, växtunderlag och blad från plantor komposteras och sprids ut på åkrarna.
  • :GLOBALG.A.P. & GRASP

Han har varit med inom odlingen hela sin uppväxt och efter trädgårdsskolan i Korsholm har han jobbat inom växthusbranschen. Han har idag sex stycken heltidsanställda utöver sig själva. Tomat Encore, körsbärstomat Conchita och Sassari är det som odlas för tillfället och i sommar kommer han även odla klaskörsbärstomat. Christer har i sin odling ett 10-tal olika testsorter åt andelslaget och några av dem kommer dessutom börja säljas till inkommande säsong. Miljömedvetenheten är ett viktigt kriterium så växtunderlag och blad från plantor komposteras och sprids ut på åkrarna som gödsel. Växthusen värms upp med flis och levereras som bolagsvärme från Pjelax Energi Ab. Pjelax Energi är ett värmeverk som ägs av ett antal odlare. Han bekämpar i första hand biologiskt och har humlor som sköter pollineringen. Hygien är också ett viktigt element, så vill man göra inträde i Christers växthus bör man kontakta honom innan, eftersom det finns en stop skylt på dörren med tel. numret intill. 2007 utökade Christer arealen till 9.600m2 genom att bygga ett blockhus.

Vid sidan om växthusen har Christer även ett 20ha stort jordbruk där han odlar korn och havre. Familjen Lillandt består av frun Helén och döttrarna Julina född -98 och Emilia född -01. På fritiden är han fotbollsintresserad och många kvällar i veckan går åt att vara vid sidan av någon fotbollsplan, antingen skjutsa flickorna till träningar eller se på någon match. På fritiden försöker han även hinna med att koppla av på sommarstugan.

Dela sidan
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Jaa Pinterestissäi
Jaa Whatsappissa
Jaa sähköpostilla
Tulosta
Skriv ut eller ladda ner pdf