TAIVALMAAN PUUTARHA OY

aivalmaan Puutarha Ab, Robert Åman, blev medlem i andelslaget år 2022. Han är mycket nöjd med sitt beslut eftersom det sparar arbete och framför allt effektiviserar olika arbetsmoment. En intressant detalj med Roberts växthus är att de värms upp med spillvärme från den närliggande industrin, vilket minimerar miljöpåverkan betydligt.
: 31920 m2
: 31920 m2
: 7
: 7
: 2
: 2
: GLOBALG.A.P. & GRASP
: GLOBALG.A.P. & GRASP
  • :TAIVALMAAN PUUTARHA OY
  • :Peräseinäjoki
  • :Tomat, körsbärstomat
  • :262, 263, 264,
  • :Fast bränsle
  • :GLOBALG.A.P. & GRASP

Taivalmaan Puutarha Oy, Robert Åman, är en av Närpes Grönsakers senaste medlemmar, han anslöt sig till Andelslaget år 2022. Och han är mycket nöjd över sitt beslut, för det sparar arbetstid och fram för allt effektiviserar de olika arbetsmomenten. Nu kan han ägna sin tid åt kärnverksamheten, att odla, då han överlåtit ansvaret för försäljningen och marknadsföringen åt Andelslagets personal.

Robert började sin odlingskarriär 2016 då han köpte sin nuvarande växthusanläggning i Peräseinäjoki. Hans intresse för odling härstammar från sin far och farfar som även de är och har varit odlare. Så Robert är 3:dje generationens odlare. Han odlar vanlig tomat året runt och körsbärstomater har han i säsongsodling.

År 2018 byggde han sitt första blockhus, och installerade sedan belysning i det. Vilket möjliggjorde året runt odling. Tidigare hade han enbart säsongsodling i sina växthus. För tillfället odlar han på ca 30000 m2. Nu är grundarbetet i full gång för ett nytt blockhus på 25000 m2, och det räknas vara klart 2024.

Noterbart med Roberts växthus är att de värms upp med restvärme från den närliggande industrin. Så miljöbelastningen är mycket liten. I odlingen använder han endast biologisk bekämpning.

På fritiden tycker han om att resa med sin sambo samt motionera med hunden.

Dela sidan
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaSkriv ut eller ladda ner pdf