HARF HANDELSTRÄDGÅRD AB

Ulf Harf började sitt yrkesliv som husbyggare och var aktiv 10 år inom den branschen före han övergick till att börja jobba i sina föräldrars växthus i Böle. 2007 blev han klar med sina studier till odlingsträdgårdsmästare.
: 10686 m2
: 10686 m2
: 17
: 17
: 3
: 3
: GLOBALG.A.P. & GRASP
: GLOBALG.A.P. & GRASP
  • :HARF HANDELSTRÄDGÅRD AB
  • :Böle, Närpes
  • :Gurka
  • :20, 21, 23, 24,
  • :-74, -81, -09
  • :Torv, flis och återvunnet trä.
  • :100 % fastbränsle senaste åren, 250m3 ackumulatortank som värmebuffert har räckt till under service och reparationer. Mycket liten användning av kemiska bekämpningsmedel, främst biologisk bekämpning mot både växtsjukdomar och skadedjur.
  • :GLOBALG.A.P. & GRASP

Ulf är den tredje generationen inom släkten som har växthusnäringen som sitt levebröd. Båda föräldrarna jobbar kvar i företaget, mamma Monika rycker in lite där det behövs och pappa Kurt sköter bl.a. om servicearbeten, anskaffar flis och ser till att biobränslepannan fungerar. Frun Susanne jobbar utanför företaget.

2009 utökade Ulf arealen och byggde ett blockhus. Odlingen är belyst och han odlar gurka och tomat året runt, avbrutet av 3 korta pauser för plant byte av gurka då växthusen samtidigt tvättas och desinficeras. Han har 6-7 anställda som sköter om plant arbetet och de skördar 6 dagar i veckan.

Han odlar i dagsläget gurka av sorten Imea på sina nuvarande 6.370m2, ”när jag var ung kände jag allergiska besvär mot grönskan från tomater, därför odlar jag endast gurkor” säger Ulf.

Dörrarna är alltid låsta till hans odling och det krävs kodlås för att inträda växthusen, men det finns ett nummer på dörren att ringa om man har något ärende in till växthusen. Desinficeringsmedel används av de anställda varje morgon och efter varje paus för att hindra spridning av sjukdomar i växthusen. I första hand används biologisk bekämpning i odlingen.

På sommaren kör han gärna båt och fiskar, men mest umgås han med familjen på fritiden. De försöker också hinna med en avkopplande utlandsresa en gång per år. Ulf och Susanne är även filmintresserad, och brukar kombinera Bio med ett restaurangbesök.

Familjen Harf består av frun Susanne och sonen Elias samt bonusbarnen Mattias och Mikael.  

Dela sidan
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaSkriv ut eller ladda ner pdf