
Djävulssylt
Stark, söt och himmelskt god!
Skölj grönsakerna, skär och hacka tomaterna och paprikan i små kuber, avlägsna gärna tomatfästet. Hacka chilin i små små bitar. Pressa vitlöken. Blanda alla ingredienser förutom socker i en kastrull och låt småkoka i ca. 45-55 minuter. Smaka av, tillsätt mera chili ifall du vill ha lite starkare djävulssylt. Notera att hettan från chilin avtar efter att djävulssylten svalnat. Så spara inte på styrkan. Stavmixa djävulssylten ifall du föredrar jämnare konsistens. Tillsätt syltsockret och låt djävulssylten koka ytterligare 10 minuter. Låt svalna, häll i rena upphettade glasburkar, förvara i kylskåp.
800g röda mogna inhemska tomater
4 röda stora inhemska paprikor
2-4 starka chilifrukter (dosera hettan efter smak)
8 klyftor vitlök
1 tsk salt
1 tsk krossad svartpeppar
½ dl ättika
2 ½ dl syltsocker (mera syltsocker kan tillsättas ifall du vill ha en sötare sylt
Testa och bli förälskad!
Djävulssylten passar till all slags mat, så gör gärna dubbelsats!
FÖLJ MED FINLANDS FRÄSCHASTE INSTAGRAM-KONTO @NARPIONVIHANNES
08