Cashewpesto

Denna pesto smakar underbart på såväl bröd som med pasta. Du kan ändra på smaken genom att byta örter. För att uppnå den gräddiga konsistensen lönar det sig att blötlägga nötterna innan de läggs till. Snabbast går det i varmt vatten - på så sätt förkortas blötläggningstiden enormt.
(4337)
Ingredienser
Tulosta
2dlCashew nötter
0,5dlCitronsaft
0,5dlOlivolja
1dlStrimlad persilja
1dlStrimlad basilika
1stVitlöksklyfta
Salt
Peppar
Portioner
Kategorier
Maträtt
Förrätter
Såser och marinader
Pasta
Svårighetsgrad
Snabbt och enkelt
Tillredningstid
Mindre än 30 min
Gör så här:
  1. Mät nötterna i en skål.
  2. Koka upp vatten i en kastrull och häll på nötterna så att de täcks.
  3. Låt nötterna mjukna i ca 15 minuter.
  4. Häll bort vattnet och tillsätt citronsaft, olivolja, strimlade örter och vitlöksklyfta.
  5. Mixa jämnt och smaka av med salt och peppar.
Dela
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf