Cashewpesto
Denna pesto smakar underbart på såväl bröd som med pasta. Du kan ändra på smaken genom att byta örter. För att uppnå den gräddiga konsistensen lönar det sig att blötlägga nötterna innan de läggs till. Snabbast går det i varmt vatten - på så sätt förkortas blötläggningstiden enormt.

Ingredienser
2dl | Cashew nötter |
0,5dl | Citronsaft |
0,5dl | Olivolja |
1dl | Strimlad persilja |
1dl | Strimlad basilika |
1st | Vitlöksklyfta |
Salt | |
Peppar |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Förrätter Såser och marinader Pasta |
Svårighetsgrad | Snabbt och enkelt |
Tillredningstid | Mindre än 30 min |
Gör så här:
- Mät nötterna i en skål.
- Koka upp vatten i en kastrull och häll på nötterna så att de täcks.
- Låt nötterna mjukna i ca 15 minuter.
- Häll bort vattnet och tillsätt citronsaft, olivolja, strimlade örter och vitlöksklyfta.
- Mixa jämnt och smaka av med salt och peppar.