Tomat- och grönkålspaj
Paj är en lätt rätt att tillreda oavsett plats bara där finns en ugn. Den är även väldigt mångsidig och gällande fyllning finns alla möjligheter. Denna tomat- och grönkålspaj är ett ypperligt exempel på det.

Ingredienser
1st | Rund salt pajdeg |
4st | Närpes Grönsakers San Marzano tomat |
75g | Grönkål |
2dl | Mjölk |
2dl | Matgrädde |
2st | Ägg |
100g | Riven ost |
0,5tsk | Svartpeppar |
1tsk | Salt |
0,5st | Vitlöksklyfta |
10g | Smör |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Mellanmål Förrätter Huvudrätter |
Kategori | Recept |
Produktkategorier | Tomat |
Gör så här:
- Värm ugnen till 175 grader.
- Smöra pajformen med smöret.
- Tryck ut degen jämt i formen.
- Tryck hål i degen med en gaffel.
- Grädda i ugn 10 minuter.
- Skiva tomaterna och riv grönkålen.
- Placera tomatskivor och riven grönkål på pajbottnen.
- Blanda i en skål mjölk, grädde, ägg, salt, svartpeppar och riv ner vitlöksklyfta i blandningen.
- Häll mjölk-gräddblandningen över pajbottnen.
- Grädda i ugn 30 minuter.